Contactlenzen

contactlenzen1

Harde lenzen

Harde lenzen zijn niet flexibel. Ze zijn niet om te buigen of om te klappen. De ogen hebben meer tijd nodig om aan harde lenzen te wennen dan dat het geval is met zachte lenzen. Het voordeel van harde lenzen daarentegen is dat ze meer zuurstof doorlaten dan zachte lenzen. Ook kunnen mensen met droge ogen harde lenzen beter verdragen dan zachte lenzen. Werkt u echter met veel stof? Of beoefent u een int ensieve sport? Dan is het af te raden om harde lenzen te gebruiken. Harde lenzen worden meestal na 1,2, of 3 jaar vervangen, afhankelijk van het materiaal.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn flexibele, zuurstof doorlaatbare lenzen waarbij het comfort een belangrijk pluspunt vormt ten opzichte van de harde lens. U voelt nauwelijks dat u ze draagt. Wanneer u van plan bent om elke dag lenzen te dragen, kunt u bij zachte lenzen kiezen voor maandlenzen (de lenzen vervangen na een maand) of tweeweeks lenzen (de lenzen vervangen na 2 weken). Als u de lenzen nodig hebt voor het sporten of bijvoorbeeld voor een skivakantie, kunt u beter kiezen voor daglenzen. Tijdens het aanpassingsgesprek kunt u in alle rust overleggen met onze contactlensspecialist welke lensoplossing het beste bij uw situatie past

contactlenzen3

contactlenzen2

Nacht lenzen

Nachtlenzen draag je als je slaapt, en overdag scherp zicht!

De werking van de nachtlens zit hem in de kromming. De nachtlens wordt gedragen – zoals de naam al suggereert – tijdens de slaap. In de nachtelijke uren passen de lenzen op gecontroleerde wijze het hoornvlies aan zodat u de volgende dag scherp kunt zien. Het grote voordeel is ook dat u overdag geen lenzen / bril meer hoeft te dragen. Nachtlenzen zijn dus een zeer geschikt alternatief voor ooglaseren. Om de nachtlenzen optimaal te laten functioneren is een nachtrust van 6 tot 8 uur geadviseerd. Helaas is deze lens niet voor alle oogsterktes geschikt. Vraag aan onze contactlensspecialist of de nachtlens voor u een optie is.

Onze optometristen en contactlensspecialisten zijn gespecialiseerd in Nachtlens aanpassingen. Door verschillende cursussen te volgen en door jarenlange ervaring met nachtlenzen bent u bij ons aan het beste adres.

Introductievideo’s