Kindermetingen

  • Heeft uw kind problemen met lezen?
  • Moeite met het zien van het nieuwe digitale bord?
  • Hoofdpijnklachten?
  • Concentratie problemen?

Laat de ogen van uw kind dan volledig onderzoeken.

Wij hebben 2 HBO geschoolde optometristen die deels in het N-W Ziekenhuisgroep Alkmaar werken. Beide volledig bevoegd om oogmetingen uit te voeren vanaf de leeftijd van 6 jaar. Hiervoor werden kinderen altijd gemeten in het ziekenhuis en mocht de opticien deze taak pas overnemen na een leeftijd van 10 of 11 jaar.

Uw kind – met of zonder duidelijke klachten – wordt door onze optometrist uitgebreid onderzocht. Hij of zij bekijkt de samenwerking tussen de ogen ( fixatie disparatie ), de werking van de oogspieren, het accommoderend vermogen, stereo zien en voert nog een aantal testen uit. Ook wordt uw kind gedruppeld zodat de ogen volledig ontspannen kunnen worden gemeten. Deze druppels worden ook altijd in het ziekenhuis gebruikt. Na het druppelen zijn de pupillen zeer groot en wordt ook de binnenkant van het oog en het netvlies. helemaal bekeken. (de druppels werken ongeveer 10 tot 15 uur )

Zoals u ziet komt er bij het meten van een kind veel kijken. Alleen het opmeten van de ogen is in dit geval niet voldoende. Wilt u zeker zijn van de kwaliteit van de ogen van uw kind? Maak dan een afspraak!